Alles over Turbo Tuning

Motorchip-afstemming is een activiteit waarbij de elektrische besturingseenheid is gewijzigd, waardoor de auto in verschillende parameters anders presteert. De prijs van een dergelijke taak is afhankelijk van hoe u het doet. Kortom, een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het wijzigt en verbetert de prestaties van de auto en verhoogt zijn brandstofverbruik. Dus, is chip tuning slecht voor je auto?

Voordat we verder gaan, laat ons eerst definiëren wat we bedoelen met chip-tuning. In het algemeen bestaat chiptuning uit het optimaliseren van de prestaties van het voertuig door de bestaande mechanische en elektrische componenten van de auto aan te passen. Gemeenschappelijke componenten die worden gewijzigd om timingriemen, cilinderkleppen, timingkleien, timingveren, nokkenas, uitlaatsysteem, verbrandingssysteem, dampcompressiekleppen, uitlaatemissiepijpen en pakkingen en pakkingen uit te voeren. Hoewel deze onderdelen niet erg belangrijk zijn voor de algehele prestaties van een auto, voegen ze extra stroom toe aan de motor.

Het extra vermogen wordt meestal bereikt door de rotatiesnelheid van de motoren te vergroten en de draaiende tijd te verminderen.

Om de kracht van uw voertuig te optimaliseren, wordt de timing veranderd, zodat meer pkspower wordt gegenereerd. Voor auto’s met conventionele motoren wordt de timing zodanig aangepast dat de krukas op een bepaald moment loopt, waardoor extra stroom wordt. Enkele autobezitters, vooral degenen die hoge prestatieautomaten hebben, de timingpoelie veranderen omdat ze denken dat het betere versnelling en topsnelheid geeft. Ze doen dit door de poelie te vervangen door een hogere prestaties, waardoor het voertuig krachtiger wordt.

Er zijn veel voordelen in verband met deze activiteit. Afgezien van het toevoegen van wat extra vermogen aan uw auto, maakt chip-afstemming de motor betrouwbaarder. Dit komt omdat de nieuwe chips die in de motor zijn geïnstalleerd, meestal gemaakt van materialen die duurzaam zijn en gedurende een lange tijd slijtage kunnen zijn. Ook helpen nieuwe chips om vibraties en temperatuurvariatie te verminderen die meestal defecte of motorstoring veroorzaken. Chip Tuning is ook bekend om het leven van de motor te verlengen. Met dit voordeel kunt u uw voertuig gebruiken voor langere perioden.

Helaas kunnen sommige mensen chip tuning als vals spelen beschouwen, omdat sommige prestatieverspanen, zoals vaste staatsrelais en stationaire versterkers, in de markt worden verkocht als nepproducten. Deze producten zijn eigenlijk gemaakt van namaakmaterialen die geen verhoging van de prestaties van de auto’s kunnen garanderen. Sommige chiptemers zijn in feite bedrogen door namaakchips te gebruiken, die het voertuig extreem snel hebben gemaakt, maar helemaal niet binnen de wettelijke limieten. Als gevolg hiervan hebben ze rechtszaken tegen deze bedrijven ingediend, om hun verliezen te herwinnen.

Turbocharged-motoren worden nu op grote schaal gebruikt door eigenaren. Ze vereisen echter regelmatig afstemmen om hun hoge prestaties te behouden. Turbocharged-motoren hebben hoogspanning elektrische ontstekingssystemen en hogedrukoliesystemen. Turbo-motoren moeten ook hun timing correct hebben, zodat de turbolader goed kan werken. U kunt meer informatie krijgen over het afstemmen van uw Turbocharged-auto door websites te bezoeken met betrekking tot auto-onderdelen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance