Parent Talk – Opvoedtips voor tieners

Parent Talk – Opvoedtips voor tieners

oudergesprek

De landelijk bekende radiopresentator Dr. Kevin Leman biedt een aantal goede adviezen voor ouders. Zijn aanpak is gebaseerd op ervaringen uit het echte leven. Hij heeft veel tips om ouders te helpen omgaan met de groeiende verantwoordelijkheden van hun kinderen. Dit advies geldt voor alle leeftijden, ook voor tieners nuttige informatie op deze site oudergesprek. Lees verder voor meer informatie over zijn opvoedingstips.

Herken allereerst de impact van uw taal op uw kind. Kies taal die neutraal is en geen conflict veroorzaakt bij uw kind. Probeer empathisch te zijn en vraag uw kind hoe het zich voelt. Als ze negatieve gevoelens uiten, moedig ze dan niet aan om er bij stil te staan. Praat in plaats daarvan over hoe ze zich voelen en help hen om met hun gevoelens om te gaan.

Naast het bieden van een veilige omgeving voor ouders om hun uitdagingen en moeilijkheden te bespreken, biedt Parent Talk ook een platform voor ouders om te leren over de verschillende manieren om met hun kinderen te communiceren. De website wordt gerund door een team van vrijwilligers en behandelt onderwerpen die relevant zijn voor het ouderschap. De groep, gevestigd in Needham, Massachusetts, bedient 500 gezinnen in nabijgelegen steden, waaronder Newton, Dedham, Westwood en Brookline.

Onderzoek heeft aangetoond dat de voordelen van zinvolle ouder-kindgesprekken talrijk zijn. Ouders die bijvoorbeeld met hun kinderen over hun gevoelens praten, modelleren gedrag dat hun kinderen zullen volgen. Kinderen leren over hun gevoelens te praten en om hulp te vragen wanneer ze die nodig hebben.

Meer informatie op: https://hetsen-visschers.nl/